Roinilan taimisto kasvattaa puuvartisia taimia pääasiassa metsänviljelyyn ja maisemointiin. Metsätaimet ovat tuoretuotteita, ja parhainta laatua saat, kun hankit taimet suoraan tarhalta. Tilaa myös toimitus tai nouda itse Utajärven taimitarhalta tai Oulun noutopisteestä. Avainsanat: Myydään männyntaimia ja kuusentaimia. Myytävänä kuusen ja männyn taimia. Pyydä hinnasto. Taimitarha: Pohjois-Pohjanmaa, Oulu, Muhos, Utajärvi, Vaala, Ylikiiminki, Kempele, Oulunsalo, Tyrnävä, Ii. Kuljetus: Oulu, Muhos, Utajärvi, Vaala, Ylikiiminki, Kempele, Oulunsalo, Tyrnävä, Ii. Tiedustele kuusentaimen ja männyntaimen hinta ja saatavuus.

TAIMIA METSÄNVILJELYYN JA MAISEMOINTIIN

Kuusentaimia, männyntaimia ja muitakin taimia saatavilla kevään istutuksiin, tiedustele ja varaa omasi!

Toimitus istutuspaikalle järjestyy Oulussa, Utajärvellä ja Muhoksella sekä muissa lähikunnissa.

Kuusen, männyn ja lehtikuusentaimien osalta käytämme jalostettua siementä, joka takaa keskimäärin yli 20% paremman kasvun kuin metsikkösiemen. Jalostettu taimi on myös monimuotoinen sillä siinä on enemmän perinnöllistä vaihtelua.

Huom. Metsänistutus onnistuu periaatteessa aina kun maa on sula. Kuivumisriskin takia metsänviljelyä ei kuitenkaan suositella keskikesällä. Syysistutusta taas ei suositella routivaan, hienojakoiseen maahan.

Laji Paakun koko ja taimien tavoitekeskipituus Soveltuvuus
Kuusi
(Picea abies)
keskipaakku (81cm3), 18-25cm Kuusentaimet soveltuvat keskiravinteisille tai ravinteikkaille kasvupaikoille. Kuusen kasvupaikat ovat tuoreita (kosteutta hyvin pidättäviä).
isopaakku (115cm3), 25-33cm
Mänty
(Pinus sylvestris)
keskipaakku (81cm3), 10-15cm Männyntaimet soveltuvat karuille tai keskiravinteisille kasvupaikoille.
Kontortamänty
(Pinus contorta)
keskipaakku (81cm3), 10-15cm Ruotsalaista siemenalkuperää oleva jalostettu kontortamänty kasvaa keskimäärin 30-40% paremmin kuin metsämänty. Kontorta on immuuni tervasrosolle, joka on viime aikoina tuhonnut pohjoissuomalaisia männiköitä paikoin totaalisestikin. Tutkimusten mukaan se toipuu versosurmasta paremmin kuin metsämänty. Ruotsalaisten kokemusten perusteella hirvituhot ovat kontortalla vähäisemmät. Lumi- ja myrskytuhoalttius on suurempi kuin metsämännyllä, varsinkin rehevällä pohjalla kasvatettaessa. Käyttösuositus kuten männyllä. Tarkempi lajikuvaus.
Siperianlehtikuusi
(Larix sibirica)
isopaakku (115cm3), 30-40cm Lehtikuusentaimia voi istuttaa keskiravinteisille-ravinteikkaille, kuivahkoille-tuoreille kivennäismaan kasvupaikoille. Erityisesti peltojen metsitykseen lehtikuusi soveltuu hyvin. Lehtikuusi on hyvällä paikalla erittäin nopeakasvuinen ja on saavuttanut Metlan Muhoksen kokeessa keskikasvunopeuden 10m3/ha/v.
Mustakuusi
(Picea mariana)
keskipaakku (81cm3), 16-24cm Mustakuusen luontaisia kasvupaikkoja ovat karut-keskiravinteiset, kuivahkot-märät kasvupaikat, myös paksuturpeiset. Mustakuusen taimi sietää hallaa paremmin kuin metsäkuusi.

TilauksetMUUT TAIMILAJIT

Kasvatamme haluamasi taimierän sopimuksen mukaan. Nopeakasvuista rauduskoivua, tervaleppää ja siperianlehtikuusta voi saada jo samalle kesälle, jos tilaa taimet viimeistään huhtikuulla. Kysy tarjous!