Roinilan taimisto kasvattaa puuvartisia taimia pääasiassa metsänviljelyyn ja maisemointiin. Metsätaimet ovat tuoretuotteita, ja parhainta laatua saat, kun hankit taimet suoraan tarhalta. Tilaa myös toimitus tai nouda itse Utajärven taimitarhalta tai Oulun noutopisteestä. Avainsanat: Myydään männyntaimia ja kuusentaimia. Myytävänä kuusen ja männyn taimia. Pyydä hinnasto. Taimitarha: Pohjois-Pohjanmaa, Oulu, Muhos, Utajärvi, Vaala, Ylikiiminki, Kempele, Oulunsalo, Tyrnävä, Ii. Kuljetus: Oulu, Muhos, Utajärvi, Vaala, Ylikiiminki, Kempele, Oulunsalo, Tyrnävä, Ii. Tiedustele kuusentaimen ja männyntaimen hinta ja saatavuus.

TAIMIA METSÄNVILJELYYN JA MAISEMOINTIIN

Kuusentaimia, männyntaimia ja muitakin taimia saatavilla kevään 2014 istutuksiin, tiedustele ja varaa omasi!

Toimitus istutuspaikalle järjestyy Oulussa, Utajärvellä ja Muhoksella sekä muissa lähikunnissa.

Kuusen, männyn ja lehtikuusentaimien osalta käytämme jalostettua siementä, joka takaa keskimäärin yli 20% paremman kasvun kuin metsikkösiemen. Jalostettu taimi on myös monimuotoinen sillä siinä on enemmän perinnöllistä vaihtelua.

1-vuotiaat taimemme kylvetään kasvihuoneeseen jo huhtikuussa joilloin ne ehtivät kasvaa kookkaiksi yhdessä kasvukaudessa.

Huom. Metsänistutus onnistuu periaatteessa aina kun maa on sula. Kuivumisriskin takia metsänviljelyä ei kuitenkaan suositella keskikesällä. Syysistutusta taas ei suositella routivaan, hienojakoiseen maahan.

Laji Paakun koko ja taimien keskipituus Soveltuvuus
Kuusi
(Picea abies)
keskipaakku (85cm3), 18-24cm Kuusentaimet soveltuvat keskiravinteisille tai ravinteikkaille kasvupaikoille. Kuusen kasvupaikat ovat tuoreita, kosteita tai jopa märkiä.
Mänty
(Pinus sylvestris)
keskipaakku (85cm3), 15-22cm Männyntaimet soveltuvat karuille tai keskiravinteisille kasvupaikoille.
Siperianlehtikuusi
(Larix sibirica)
isopaakku (115cm3), 30-40cm Lehtikuusentaimia voi istuttaa keskiravinteisille-ravinteikkaille, kuivahkoille-tuoreille kivennäismaan kasvupaikoille. Erityisesti peltojen metsitykseen lehtikuusi soveltuu hyvin. Lehtikuusi on hyvällä paikalla erittäin nopeakasvuinen ja on saavuttanut Metlan Muhoksen kokeessa keskikasvunopeuden 10m3/ha/v.
Douglaskuusi
(Pseudotsuga menziesii)
keskipaakku (85cm3), 15-20cm Douglaskuusen kasvupaikoiksi soveltuvat vähintään keskiravinteiset, kuivahkot tai tuoreet kivennäismaan kasvupaikat. Verhopuusto parantaa kasvuunlähtöä merkittävästi. Taimiston käyttämä douglaskuusen siemen on kerätty lajin pohjoisimmilta esiintymisalueilta. Tarkempi lajikuvaus.
Mustakuusi
(Picea mariana)
keskipaakku (85cm3), 16-24cm Mustakuusen luontaisia kasvupaikkoja ovat karut-keskiravinteiset, kuivahkot-märät kasvupaikat, myös paksuturpeiset. Mustakuusen taimi sietää hallaa paremmin kuin metsäkuusi.

Tilaukset